StoryEditor

Jakie korzyści dla producenta żywności i konsumenta daje rolnictwo ekologiczne? Zapraszamy na webinarium!

Czy ekologiczna produkcja w gospodarstwie to ciekawa propozycja i alternatywa dla polskich rolników? „Rolnictwo ekologiczne - szansa na konkurencyjność i zdrowie konsumentów” – to tytuł webinarium, które 6 czerwca br. organizuje Polskie Wydawnictwo Rolnicze pod patronatem medialnym m. in. magazynu Sad Nowoczesny i portalu sadnowoczesny.pl.

W obliczu zbliżającego się Zielonego Ładu i rosnącego zainteresowania konsumentów żywnością eko i bio warto wiedzieć na czym polega ekologiczne rolnictwo, w jaki sposób przejść konwersję z produkcji konwencjonalnej na ekologiczną i z jakimi kosztami oraz procedurami dla rolnika jest to związane.

Podczas naszego webinarium opowiedzą o tym eksperci. Prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska z Zakładu Żywności Ekologicznej SGGW w Warszawie opowie o pozytywnym wpływie produkcji ekologicznej na środowisko naturalne i zdrowie człowieka. Dorota Metera z firmy „Bioekspert” wyjaśni cały proces, który rolnik musi przejść by rozpocząć produkcje ekologiczną w swoim gospodarstwie. Będzie więc sporo informacji o zgłoszeniu, konwersji, kontroli i certyfikacji. Z kolei prof. dr hab. Mariusz Maciejczak, dyrektor Instytutu Ekonomii na SGGW przedstawi korzyści i koszty inwestycji w rolnictwo ekologiczne.

Webinarium poprowadzi Bartłomiej Czekała, redaktor naczelny portali Grupy PWR. Partnerem spotkania jest bank BNP Paribas.

Szczegółowe informacje i zapisy na www.eko.pwr.agro.pl

Zapraszamy serdecznie - udział bezpłatny!

21. listopad 2024 15:13